6ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας - Απόσπασμα από άρθρο των Χανιώτικων Νέων στις 8/4/2016

ΑΠΟ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Πρωτοποριακές εφαρμογές

Συνδυασμός φαντασίας - τεχνολογίας στο 6ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας - Ενα διήμερο γεμάτο κατασκευές, εργαστήρια, ομιλίες, προβολές ταινιών κ.ά. στο Κ.Α.Μ.

ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ
Το δικό τους τηλεκατευθυνόμενο όχημα με τηλεχειρισμό από κινητό τηλέφωνο κατασκεύασαν οι μαθητές από το ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου. Πρόκειται για ένα όχημα που βασίζεται στη χρήση μικροελεγκτή arduino και αισθητήρων και το οποίο δέχεται εντολές μέσω κινητού τηλεφώνου (android). Για τον σκοπό αυτό οι μαθητές αξιοποίησαν το πρόγραμμα App inventor.
Το εντυπωσιακό στην κατασκευή των παιδιών είναι ότι μέσω της τοποθέτησης αισθητήρων πάνω στο όχημα και τον κατάλληλο προγραμματισμό, το αυτοκίνητο έχει την ικανότητα όταν συναντήσει κάποιο εμπόδιο να σταματήσει μόνο του -χωρίς να δώσουμε εμείς κάποια εντολή- και να εκτελέσει έναν μικρό ελιγμό.
«Δυστυχώς δεν είχαμε αρκετό χρόνο και αναγκαστήκαμε να δουλέψουμε περίπου 1 εβδομάδα. Η μεγαλύτερη πάντως δυσκολία ήταν ο σχεδιασμός του οχήματος καθώς έπρεπε να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο χώρο για να τοποθετήσουμε πάνω όλα τα αναγκαία εξαρτήματα. Γι’ αυτό κάναμε και πολλές πατέντες», επεσήμαναν τα παιδιά.
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν οι μαθητές Σ. Ματσαμάκης, Α. Τζανεράκης, Γ. Μυγιάκης, Ρ. Ραφαχία, Ν. Κοντάκος, Ν. Νησιώτης και Α. Ορφανουδάκης, ενώ υπεύθυνοι καθηγητές ήταν οι Περράκης Στέλιος, Μενιουδάκης Μιχαήλ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο παρουσίασε ακόμα ορισμένα ηλεκτρονικά παιχνίδια που δημιούργησαν μαθητές, εμπνευσμένα κάποια από δημοφιλείς σειρές. Μεταξύ αυτών το “Star Wars Revolution”, παιχνίδια που βασίζονται στον προγραμματισμό με Python και Pygame, τα οποία δούλεψαν μαζί με τους καθηγητές Μαλανδράκη Κοσμά, Κλειναυτάκη Παύλο, Κουτσαμπέση Τζένη, Μενιουδάκη Μιχαήλ και Περράκη Στέλιο.

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/protoporiakes-efarmoges/
Κοινοποίηση:

Δ.Δ.Ε. Χανίων

Myschool

Μαθητεία στα ΕΠΑΛ

Δικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός

Ραδιόφωνο

Κατηγορίες

Αρχειοθήκη

Πρόσφατες αναρτήσεις