Ο απόφοιτος της ειδικότητας με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί σε:
- Βιομηχανίες ή Βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών (ιδιωτικές ή συνεταιριστικές) όπως γαλακτοβιομηχανίες, τυροκομεία, ελαιουργεία, οινοποιεία, κονσερβοποιεία, κτλ
- Ατομική ή Ομαδική ιδιωτική επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τροφίμων φυτικής ή ζωικής προέλευσης
- Εταιρίες προετοιμασίας και διακίνησης έτοιμων φαγητών (catering)
- Εταιρίες που παράγουν και διακινούν βοηθητικές ύλες και τεχνολογικό εξοπλισμό βιομηχανιών τροφίμων
Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σπουδών
| Β' Τάξη - Μαθήματα Τομέα | ||
|---|---|---|
| α/α | Μάθημα | Ώρες (Θ=Θεωρία, Ε=Εργαστήριο) |
| 1 | Αρχές Αγροτικής Ανάπτυξης | 2Θ |
| 2 | Περιβάλλον και Γεωργία | 1Θ + 2Ε |
| 3 | Φυτική Παραγωγή | 2Θ + 3Ε |
| 4 | Ζωική Παραγωγή | 2Θ + 1Ε |
| 5 | Τεχνολογία Τροφίμων | 2Θ + 2Ε |
| 6 | Αρχές Αρχιτεκτονικής Τοπίου | 1Θ + 1Ε |
| 7 | Στοιχεία Γεωπονικών Εγκαταστάσεων & Γεωργικά Μηχανήματα | 2Θ + 1Ε |
| 8 | Αγγλικά Τομέα | 1Θ |
| Σύνολο: | 23 ώρες | |
| Γ' Τάξη - Μαθήματα Ειδικότητας | ||
|---|---|---|
| α/α | Μάθημα | Ώρες (Θ=Θεωρία, Ε=Εργαστήριο) |
| 1 | Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις | 3Θ |
| 2 | Αρχές Βιολογικής Γεωργίας | 3Θ |
| 3 | Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων | 2Θ + 2Ε |
| 4 | Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων | 2Θ + 3Ε |
| 5 | Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων | 2Θ + 3Ε |
| 6 | Ασφάλεια Τροφίμων | 2Θ + 1Ε |
| Σύνολο: | 23 ώρες | |







