Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Ο απόφοιτος της ειδικότητας με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί σε:
  • Βιομηχανίες ή Βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών (ιδιωτικές ή συνεταιριστικές) όπως γαλακτοβιομηχανίες, τυροκομεία, ελαιουργεία, οινοποιεία, κονσερβοποιεία, κτλ
  • Ατομική ή Ομαδική ιδιωτική επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τροφίμων φυτικής ή ζωικής προέλευσης
  • Εταιρίες προετοιμασίας και διακίνησης έτοιμων φαγητών (catering)
  • Εταιρίες που παράγουν και διακινούν βοηθητικές ύλες και τεχνολογικό εξοπλισμό βιομηχανιών τροφίμων

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σπουδών

Β' Τάξη - Μαθήματα Τομέα
α/α Μάθημα Ώρες (Θ=Θεωρία, Ε=Εργαστήριο)
1 Αρχές Αγροτικής Ανάπτυξης
2 Περιβάλλον και Γεωργία 1Θ + 2Ε
3 Φυτική Παραγωγή 2Θ + 3Ε
4 Ζωική Παραγωγή 2Θ + 1Ε
5 Τεχνολογία Τροφίμων 2Θ + 2Ε
6 Αρχές Αρχιτεκτονικής Τοπίου 1Θ + 1Ε
7 Στοιχεία Γεωπονικών Εγκαταστάσεων & Γεωργικά Μηχανήματα 2Θ + 1Ε
8 Αγγλικά Τομέα
Σύνολο: 23 ώρες

Γ' Τάξη - Μαθήματα Ειδικότητας
α/α Μάθημα Ώρες (Θ=Θεωρία, Ε=Εργαστήριο)
1 Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
2 Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
3 Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων 2Θ + 2Ε
4 Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων 2Θ + 3Ε
5 Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων 2Θ + 3Ε
6 Ασφάλεια Τροφίμων 2Θ + 1Ε
Σύνολο: 23 ώρες