Η Επιστήμη των Φαρμάκων και Καλλυντικών μέσα από τα Βότανα

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσιάσεων με θέμα «Η Επιστήμη των Φαρμάκων και Καλλυντικών μέσα από τα Βότανα» από την ειδικότητα Βοηθών Φαρμακείου του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας & Ευεξίας.

Η Ειδικότητα των Β. Φαρμακείου λειτουργεί στο ΕΠΑ.Λ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ από το 2015 και έχει να προσφέρει καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της Υγείας. Δεν υπάρχει αντίστοιχο Τ.Ε.Ι με συνέπεια η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να δίνεται με αυστηρά κριτήρια και κατόπιν εξετάσεων σε εξειδικευμένο γνωστικό πεδίο όπως γίνεται και στις Φαρμακευτικές Σχολές.

Οι μαθητές διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα με βασικό μάθημα την Φαρμακολογία, καθώς και Εργαστηριακά όπως Φαρμακευτική Τεχνολογία, Κοσμητολογία και Φαρμακογνωσία.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Οι καθηγητές του τμήματος αποφασίσαμε να αναθέσουμε στους μαθητές μας ατομική ή ομαδική εργασία που αφορούσε μία δική τους εργαστηριακή Παρασκευή. Συνδυάζοντας τα τρία προαναφερθέντα εργαστηριακά μαθήματα, τους χωρίσαμε σε ομάδες, δώσαμε τις πρώτες οδηγίες και επιστημονικές κατευθύνσεις και αφήσαμε το μυαλό τους να ταξιδέψει στο κόσμο των φαρμάκων και των καλλυντικών.

Αρχικά, αφού ερεύνησαν και μελέτησαν τα φαρμακευτικά βότανα, κλήθηκαν να επιλέξουν το βασικό τους βότανο. Ύστερα, βάσει του επιλεγμένου βοτάνου, όφειλαν να σκεφτούν και να αποφασίσουν μια εργαστηριακή Παρασκευή είτε στο τομέα των καλλυντικών, είτε στο τομέα των φαρμάκων. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές έπρεπε να συνδυάσουν συνοδά βότανα και φαρμακευτικές πρώτες ύλες, να βρουν τις αναλογίες και μέσα από πειραματικά στάδια να τελειοποιήσουν το παρασκεύασμα σε σχέση με τον θεραπευτικό του στόχο.

Συνέταξαν τις εργασίες τους, εκτέλεσαν την εργαστηριακή παρασκευή, πήραν τον ρόλο του εισηγητή και μας παρουσίασαν την προσπάθειά τους. Εμείς, οι καθηγητές, είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και πιστεύουμε ότι είναι πιο έτοιμοι να παλέψουν στον επαγγελματικό στίβο. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή τύχη!

Παραθέτουμε στο site του σχολείου τις εργασίες των μαθητών με τη σύμφωνη γνώμη τους και παρακαλούμε να σεβαστείτε τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Τέλος, μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα της εκδήλωσης από τις φωτογραφίες που θα αναρτηθούν.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Καλλιοντζή Κατερίνα Π.Ε.18.07 - Κώτσης Δημήτρης Π.Ε.14.01

Κάντε κλικ εδώ για το υποστηρικτικό και φωτογραφικό υλικό.
Κοινοποίηση:

Δ.Δ.Ε. Χανίων

Myschool

Μαθητεία στα ΕΠΑΛ

Δικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός

Ραδιόφωνο

Κατηγορίες

Αρχειοθήκη

Πρόσφατες αναρτήσεις