Διδακτική Επίσκεψη στην εταιρία Cretan Herbal Chem

Στις 29/03/2017 τα τμήματα της Γ' τάξης Βοηθών Φαρμακείου, Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων καθώς και της Β' τάξης του τομέα Υγείας τμήμα 1, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Κρητική Εταιρεία Cretan Herbal Chem, που βρίσκεται στους Ζωφόρους Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η διδακτική επίσκεψη έγινε σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και αφορά τα μαθήματα της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Ι, Φαρμακογνωσίας ΙΙ και Μικροβιολογίας ΙΙ.

Η εταιρεία CRETAN HERBAL CHEM ασχολείται με την Παρασκευή εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων από φαρμακευτικά βότανα καθώς και την Παρασκευή άνυδρων κόνεων από τις δρόγες των βοτάνων. Αποτελεί μία καινοτόμο εταιρεία στην Κρήτη η οποία υποστηρίζεται από την οικογένεια του κ. Καστρινάκη Βαγγέλη που αν και οικονομολόγος , αποφάσισε να κάνει το μεράκι του επάγγελμα δίνοντας έτσι επαγγελματική προοπτική στα παιδιά του, αλλά και σε τοπικούς καλλιεργητές φαρμακευτικών – αρωματιματικών βοτάνων. Όπως μας εξήγησε κατά την ξενάγηση μας στους χώρους της εταιρείας, παραγωγοί βοτάνων όπως λεβάντας, δίκταμου, μαντζουράνας κ.α από όλη την Ελλάδα, στέλνουν τα βότανα που έχουν παράγει για να τους γίνει χημική ποιοτική ανάλυση, μικροβιολογική ανάλυση αλλά και επεξεργασία με κατάλληλους διαλύτες έτσι ώστε να παραλάβουν τις δραστικές φαρμακευτικές ή καλλυντικές ουσίες των βοτάνων. Στη συνέχεια τα εκχυλίσματα ή οι άνυδρες κόνεις των βοτάνων αγοράζονται ως πρώτες ύλες από καλλυντικές ή φαρμακευτικές εταιρείες όπως ΚΟΡΡΕ, ΑPIVITA, POWER HEALTH για την Παρασκευή καλλυντικών ή παραφαρμάκων (κάψουλες με βότανα για το κρυολόγημα).

Μία ακόμη προσπάθεια της εταιρείας είναι η σειρά καλλυντικών 25 ο Α και το όνομα αυτής δηλώνει το γεωγραφικό μήκος της τοποθεσίας που βρίσκεται η CRETAN HERBAL CHEM: 25ο Ανατολικά.

Μετά από ένα ομολογουμένως κουραστικό ταξίδι φύγαμε με το αίσθημα της αισιοδοξίας ότι μπορεί τελικά να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στην επαγγελματική σταδιοδρομία ,φτάνει να προσπαθήσεις και με σκληρή δουλειά θα πετύχεις!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Καστρινάκη για την ξενάγηση και την διάθεση του να απαντήσει στις ερωτήσεις μαθητών αλλά και καθηγητών, καθώς και για την ευγενική χειρονομία του, να προσφέρει σε όλους δείγματα της καλλυντικής σειράς 25ο Α της εταιρείας.

Συνοδοί καθηγητές : Καλλιοντζή Κατερίνα, Σηφάκη Μαρία, Ηλίας Κώστας.

Κάντε κλικ εδώ για το φωτογραφικό υλικό.
Κοινοποίηση:

Δ.Δ.Ε. Χανίων

Myschool

Μαθητεία στα ΕΠΑΛ

Δικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός

Ραδιόφωνο

Κατηγορίες

Αρχειοθήκη

Πρόσφατες αναρτήσεις